Tungt släp BE och utökad behörighet B96

Hos oss får du utbildning för personbil med utökad behörighet B96 eller tungt släp BE.

Utökad behörighet – B96

Med utökad behörighet får du köra en fordonskombination med personbil och släp där den sammanlagda totalvikten är max 4250 kg. (Körkort B, max 3500 kg).

Den utökade viktbegränsningen gäller endast vid tillkopplad släpvagn. Den ger inte rätt att köra tyngre personbil eller lastbil.

Vem kan gå kursen?

Behörigheten är till för dig som har behov av att köra tyngre fordonskombinationer.

För att få körkort B96 krävs att du gör ett godkänt körprov hos Trafikverket. Det krävs inget körkortstillstånd eller teoriprov för denna behörighet.

Utökad behörighet kan skaffas i samband med förarprovet för B-körkort. Dock måste både kunskapsprov och körprov för B-körkort vara godkända innan B96-behörigheten får genomföras.

Innehåll och omfattning

Utbildningen för utökad behörighet är endast praktisk.

Vi rekommenderar att du läser på teorin eftersom du för köra tyngre fordonskombinationer, men det är självklart valfritt.

Hos oss får du professionell hjälp med din körkortsutbildning. Vi skräddarsyr din utbildning för att den skall bli så effektiv som möjligt. Målet är att din kunskapsnivå skall bli högre till lägsta möjliga kostnad.

Provet

Tänk på att ha gjort fotografering för det nya körkortet innan du kommer till provet.

Kursstart och anmälan

Du bestämmer själv när du vill börja din körkortsutbildning hos oss. Upplägg och planering av din utbildning gör vi tillsammans med dig, efter dina önskemål.

Vi hjälper dig att boka ditt prov.

Tungt släp – BE

Körkortsbehörigheten BE ger rätt att köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg och en eller flera släpvagnar kopplat till sådan bil, där släpvagnens eller släpvagnarnas totalvikt inte överstiger 3 500 kg.

Vem kan gå kursen?

Har du körkort för personbil (B) och har ett körkortstillstånd för den nya behörigheten BE,  får du börja övningsköra med personbil och tungt släp. Du kan övningsköra privat, då krävs att handledaren och du har ansökt hos Transportstyrelsen om handledarskap.

Innehåll och omfattning

Körkortsutbildningen är både teoretisk och praktisk. Du kan göra all utbildning via trafikskolan eller även mängdträna hemma med din handledare.

När du börjar din utbildning hos oss har du tillgång till teorikurs, studielitteraturen du behöver, och teoriprov som du gör via datorn här på skolan eller hemma via internet. Vi rekommenderar att du gör några prov på skolan för att kunna få bästa möjliga hjälp av oss.

Provet

Först görs fotografering för ditt nya körkort och ett teoriprov. Det praktiska körprovet är 70 minuter långt och innefattar en fullständig säkerhetskontroll av bil & släp med last. Därefter visar du i en körgård att du kan backa innan du ger dig ut för att köra i trafik.

Kursstart och anmälan

Du bestämmer själv när du vill börja din körkortsutbildning hos oss. Upplägg och planering av din utbildning gör vi tillsammans med dig, efter dina önskemål.

Du kan själv boka dina körlektioner via internet, eller få hjälp med det på skolan.

Bokning och villkor

Bokning görs via receptionen eller via internet när du är elev på skolan.

Om du vill avboka en lektion måste du göra det senast kl 12.00 vardagen innan körlektionen skulle ha ägt rum, annars debiteras du för lektionen.
Vid ev. sjukdom krävs sjukintyg.

Allégatans Trafikskolan AB tillämpar STR´s återbetalnings praxis och reklamationspolicy.